Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.14.133.148 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 19
A szerbiai tanügyi dolgozók szakszervezeti uniója november 28-ára, hétfőre egynapos sztrájkot jelentette be, mert az állam késik a hűségdíjak kifizetésével.

Dragan Matijević, az unió elnöke elmondta, teljes munkabeszüntetés lesz ezen a napon azokban az iskolákban, amelyekben a tanárok az unióhoz tartoznak.

Az elnök úgy véli, a labdát szándékosan dobták most a helyi önkormányzatok térfelére, amelyektől a pénzügyminisztérium mostanában kéri az adatokat, hogy átutalhassa a hűségdíjak kifizetéséhez szükséges összeget.

Szavai szerint mintegy 25 ezer tanügyi dolgozó várja a 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben esedékes hűségdíjakat. Ezeket az összegeket csak a községek kisebb hányada fizette ki eddig. Az uniónak Szerbia 700 iskolájában mintegy 40 ezer tagja van.(Tanjug/VajdaságMa)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 185 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-19

Ivica Dačić szerb belügyminiszter ma Kruševacon bejelentette, kezdeményezi, hogy Marina Moravčević, aki az általa megtalált több mint 200 ezer eurót visszaadta tulajdonosának, kapjon állást a belügyben. A belügyminiszter a becsületes megtalálónak a város dísztermében rendezett ünnepségen szimbolikus ajándékot, egy rendőrsapkát és egy festményt nyújtott át.
"Az elveszett és eltorzult értékrendszerben van, aki őrültségnek nevezné az ilyen alkalom elszalasztását, de ez valóban nemes gesztus volt, s szeretném, ha a fiatal generációk az ilyen példákból tanulnának. Úgy vélem, ezek alapján Marina helye a belügyminisztériumban van”, mondta Dačić. Hozzátette, a felmérések szerint a rendőrség, az egyház és a katonaság mellett az az intézmény, amelyben a polgárok a legjobban hisznek.
Marina Moravčević mindössze annyit mondott, hogy ő ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 195 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-19

Zoran Živković , a DS egykori magasrangú tiszstégviselője, Szerbia egykori kormányfője, aki Zoran Đinđić meggyilkolását követően került a tiszstégbe, kijelentette, nem áll szándékában sem a pártban aktiválni magát, se a választásokon részt venni. Mindemellett az Együtt Koalíció 15 évvel ezelőtti győzelméről megemlékező piroti tribünön Živković élesen bírálta a jelenlegi hatalmat, azt állítva, hogy oda süllyesztették az országot, hogy ma már azokkal az államokkal hasonlítják össze Szerbiát, amelyek nem tartják ellenőrzésük alatt területük egészét.
Živković, aki 1996-ban Niš polgármestere volt, azt mondta, az akkori demokratikus erők elhatározottságából, változások iránti elkötelezettségéből a polgárokban ugyanannyi energia maradt, de ezt ez a hatalom nem tudja kihasználni.
"Kollégáim, akik jelenleg hatalmon vannak, az utóbbi öt-hat évben úgy visel ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 201 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-19

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások