Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.191.157.186 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 24
Az idei, sorrendben harmadik bemutatón mindazok a termelők vesznek részt – mintegy negyvenen –, akik hagyományos eljárással készült, környezetbarát termékeket állítanak elő.
Lesznek befőttek, savanyúságok, paradicsompüré, méz, édességek, bor, pálinka, termékek tönkölybúzából, dísztárgyak, fából készült tárgyak, hímzések, egyéb kézimunkák.

A kiállítással egybekötött vásáron való részvétel ingyenes.

A megnyitó szombaton 9 órakor lesz, a bemutató mindkét napon este hat óráig lesz látogatható. A rendezvény létrejöttét a Tartományi Gazdasági Titkárság, a Bethlen Gábor Alap, Szabadka Város és a Hajdújárási Helyi Közösség támogatja
.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 421 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

A hajdújárási Hinga Művelődési Egyesület középső korosztályának csoportja bemutatót tart pénteken a helyi közösség színháztermében.
Karinthy Frigyes humoros klasszikusát, a Tanár úr kérem című előadást viszik színre a fiatalok. Emellett fellép az idősebb korosztály is a Dr. Bubó című musicallel
pénteken 17 órától a Hajdújáráson. A belépés díjtalan.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 591 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

A legutóbbi helyi járulék fizetési időszaka 2006–ban véget ért Palicson, ám a helybeliek még a közelmúltban is kaptak olyan értesítéseket a városi közigazgatási hivataltól, amelyben követelik a helyi járulékkal kapcsolatos elmaradt tartozások befizetését – áll Palics helyi közösség tanácsának szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.
"A befizetőlapokon nem szerepel olyan megjelölés, amellyel a pénz az érintett helyi közösség javára lenne írható, hanem az összegek egy városi folyószámlára érkeznek a befizető személyi számával hivatkozásban, és így a helyi járulék eszközei a város költségvetésében maradnak
" – áll a levélben. Azt javasolják a polgároknak, hogy aki kapott ilyen felszólító levelet, forduljon ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 271 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

A politikusokat terheli a felelősség a határon kívüli magyarság helyzetéért – Megkezdődött a Máért X. ülése – Budapesti tudósítónktól

A nemzetpolitika kapcsán kibontakozott természetes és természetellenes viták közepette érdemes azonosítani azt a néhány ügyet, amelyekben a Kárpát-medencei magyar politikai osztály elvi egyetértése töretlen, és érdemes ezen ügyek tükrében megvizsgálni az elmúlt húsz év közös nemzetpolitikai teljesítményét” – emelte ki Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke a Magyar Állandó Értekezlet X. ülésének kezdetén. A testület kétnapos összejövetele szerdán kezdődött Budapesten a Parlamentben. A vajdasági magyarság ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 363 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

A francia parlament ma ratifikálta az EU és Szerbia stabilizációs és társulási egyezményét és Franciaország ezzel 23. uniós tagország lett, amely jóvá hagyta ezt az egyezményt. Mint a Beta hírügynökség a francia parlamentben megtudta, az egyezmény első olvasatban való elfogadásával lezárult az okmány megerősítésének a folyamata. Az egyezményt július 12-én a szenátus is elfogadta, ezek után még a köztársasági elnöknek kell aláírnia. Franciaország után az EU 27 tagországa közül még Belgiumnak, Litvániának, Hollandiának és Romániának kellene ratifikálnia az egyezményt.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 230 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

Két magyar katona könnyebben megsérült, amikor egy portugál századdal együttműködve úttorlaszbontási munkálatokat biztosítottak - közölte a HM.

A nemzetközi békefenntartók 21 katonája sebesült meg az észak-koszovói Dudin krs falu közelében, amikor csütörtök virradóra megkísérelték felszámolni az egyik úttorlaszt - jelentette be Uwe Nowizki, a KFOR szóvivője.

Két katona súlyosabban megsebesült. Dragisa Milovic, Zvecan községi elnöke nyilatkozatában kijelentette, hogy a KFOR magyar és portugál egységei kezdték meg a barikád eltávolítását - számolt be a helyszínről a Beta belgrádi hírügynökség.

A KFOR erők kötelékében szolgálatot teljesítő kontingenst az akadálybontást megakadályozni szándékozó helyi szerb lakosság tagjai botokkal támadták meg, kövekkel dobálták őket; az incidens során két magyar katona könnyebben megsérült ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 227 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

 Uniós támogatással újjáépítik a vasútvonalat

A Duna--Körös--Maros--Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. partnerségben a vajdasági kormánnyal, valamint a MÁV Zrt. és a Javno preduzeće Železnice Srbije szakmai támogatása mellett sikeresen pályázott a Magyarország—Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Szeged—Röszke—Horgos—Szabadka—Csikéria—Bácsalmás—Baja vasútvonal megvalósíthatósági tanulmányának elkészíttetésére. Ha 2019-re elkészül az említett beruházás, a becslések szerint a tervezett 160 km/h-s pályasebességű vonal kiépítésével a közel 120 kilométeres táv 70 perc alatt lesz leutazható.

A szegedi vasútállomáson megtartott sajtótájékoztatón jelen volt Berényi Györgyi, a MÁV Zrt. stratégiai igazgatója, Vízhányó Ferenc, a Csongrád Megyei Közgyűlé ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 555 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

Jövő karácsonyra megnyílhat a határátkelő a magyarországi Ásotthalom és az észak-bácskai Királyhalom (szerb nevén Bački Vinogradi, Bácsszőlős) között; a két település közötti összekötő út magyar szakaszát, csütörtökön adták át.
A ceremóniával egybekötött konferencián a magyar kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy megépíti a határátkelőhelyet és jóvőre meg is nyitja azt. Erre vonatkozóan szándéknyilatkozatot írt alá Szathmáry Kristóf a Gazdasági Minisztérium államtitkára, Dr. Berta Krisztina a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és Sinka László a Külügyminisztérium főosztályvezetője.
A magyar kormány emellett kezdeményezi, hogy közös épületben legyen az átkelőhely, hogy ne kelljen mind a két félnek építkezni. Szerb részről Pásztor István a Vajdaság Autonóm Tartomány Kormányának alelnöke, gazdasági titkára azt nyilatkozta, ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 341 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

Ötéves futamidejű, a fenntartható fejlődést elősegítő projekt közös megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Zombor, Szabadka és Magyarkanizsa polgármestere.




                                                                                                           ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 298 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-24

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások