Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.235.229.251 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 28
Hajdújáráson harmadik alkalommal szervezték meg a helyi termékek kiállítását. A rendezvényen több mint 40 gazda állította ki portékáját.


                                                                                                   
         &n ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 260 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Szerbia nem vezet be villanyáram-korlátozást, noha a vízerőművek a szárazság miatt 50 százalékos kapacitással működnek– közölték ma a kormány munkacsoportjának tagjai, akik az energiahordozókkal és a biztos ellátással foglalkoznak. Petar Sskundrich, a szerbiai államfő energetikai tanácsosa a munkacsoport értekezlete után újságíróknak elmondta, hogy Szerbiában pillanatnyilag 4 egész 2 tized százalékkal több villanyáramot termelnek, mint 2010 azonos időszakában, és hogy a kormány lehetővé tette annyi villanyáramnak az idejekorán történő behozatalát, amennyi a vízerőművek termelésének csökkenése következtében hiányzik.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 216 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Vlatko Ratkovič, a Demokrata Párt képviselője ma Belgrádban úgy vélekedett, hogy a Vajdaság független köztársaságról szóló mese „nevetséges”, viszont Szerbiában decentralizációra és a hatalom alacsonyabb szintjeinek nagyobb hatáskörére van szükség.                         
„Veselinov professzor kijelentése megalapozatlan és számomra nem világos. Szerbiának decentralizációra, a községeknek és városoknak nagyobb hatáskörre, Vajdaságnak pedig az összes alkotmányos illetékesség alkalmazására van szükségük, a (Vajdaság) köztársaságról szóló mese pedig nevetséges” – mondta Ratkovič a képviselőházi tudósítóknak. Rámutatott arra, hogy az Alkotmány Vajdaságot autonóm tartományként határozza meg, ami így is volt és így is marad.
 &nbs ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 251 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

A Serge Lazarevic néven emlegetett „franciát” a Milošević ellen tervezett merénylettel is kapcsolatba hozták

Vörös zónává nyilvánította a francia külügyminisztérium Észak-Mali területét a legutóbbi emberrablások miatt. Timbuktuban frissen négy turistát raboltak el, svéd, holland, brit és német állampolgárokat. Az ellenállást tanúsító németet a túszejtők fejbe lőtték.
A korábban elrabolt két francia állampolgárt továbbra is keresik. Róluk közben kínos adatok derültek ki. Mindketten álnéven jelentkeztek be a szállodába, és valódi kilétüket illetően továbbra is vannak kétségek. Az biztos, hogy nem geológusok vagy mérnökök, mint aminek kiadták magukat. Philippe Verdon fegyverkereskedő és „üzletember”, aki szívesen szervez puccsokat bárhol Afrikában. A másik túsz profi zsoldos, minden valószínűs&eacut ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 320 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

A koszovói szerbek tízezreinek állampolgársági kérelme az orosz hatóságoknál azt kívánja bemutatni, hogy Belgrád nem képes megvédeni a szerbséget, s ezért nem érdemli meg, hogy vezesse az országot, írja egyebek között a Kommerszant moszkvai napilap, amelynek értékelése szerint a cél most a választások előtt minél nagyobb kárt okozni a Boris Tadić vezette Demokrata Pártnak.
Nem az a fontos a kérelmezők számára, hogy mit fog válaszolni Moszkva, hanem az, hogy minél több igénylést küldjenek el a választásokig.
A Kommerszant tudósítója szerint Észak-Koszovóban már nem lehet látni Boris Tadić fotóit, de annál több képet Vlagyimir Putyinról, akinek népszerűsége a koszovói szerbek körében vetekszik Novak Đoković ismert teniszező népszerűségével. (Beta)            ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 228 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Aleksandra Jerkov, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) képviselője hétfőn Belgrádban kijelentette, hogy a tartományban nincs szakadár törekvés, s soha nem is volt. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga síkraszáll Vajdaság nagyobb határköréért, de nem szorgalmazza, hogy független állammá váljon. A szerb parlamentben elmondta az újságíróknak, hogy 1999-ben a Ligának volt egy programdokumentuma, amely a Vajdasági Köztársaságról szólt, ám az különbözött attól, amit most Dragan Veselinov javasol. A LSV nem irányzott elő független köztársaságot, hanem köztársaságot Szerbia keretein belül, s ez esetben Szerbia szövetségi állammá válna.
A demokraták Veselinov kezdeményezését nevetségesnek, a Szerb Haladó Párt tárgytalannak nevezte, a radikálisok pedig Boris Tadić államfőt tették felelőssé a "vajdasági szeparatizmus éledéséért”, s szerintük Vajdaság kérdé ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 268 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások