Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 44.222.233.8 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 13
A súlyos gazdasági helyzet miatt nem fogják emelni az öko adót, jelentette be a napokban Oliver Dulic környezetvédelmi miniszter. Az előírások szerint az öko adót évente hangolják össze a kiskereskedelmi árakkal. A következő két évben azonban nem kerül erre sor, ígérte a miniszter. Így tehát mard a háztartási gépekre kilogrammonként kirótt 30 dináros öko adó, a számítógépekre, porszívókra, kávédarálóra, mobiltelefonra, kamerára és laptopokra kirótt kilónkénti 60 dinár. A monitorok kilója után 90 dináros öko adót fizetünk majd a jövőben is. Az egészségügyi segédeszközök után 75 dinárt kilogrammonként, a térfigyelő rendszerek után és az ital-, illetve bankjegykiadó automaták után pedig kilogrammonként 100 dinárral kell többet fizetni, úgy, ahogyan eddig is.

Az elmúlt két évben az öko adóból 2,7 milliárd dinár gyűlt össze. Ezt ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 293 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-13

Az egészségügyi minisztérium javasolni fogja az alkoholos italok palackonkénti illetve egyéb kiszerelésenkénti 3 dináros adójának kivetését, valamint a dohányáruk utáni, "cigidinárnak” nevezett adó növelését is, hogy pótlólagos pénzre tegyen szert az egészségügy.
Ezen kívül további egy milliárd dinárt kérnek majd a kormánytól, hogy jövő év április 1-jétől újabb 600 egészségügyi dolgozó állhasson munkába Szerbiában, jelentette be Zoran Stanković egészségügyi miniszter, tudósít a Blic.
A szerbiai egészségügyi rendszerből jelen pillanatban 392 orvos és 2.726 egészségügyi nővér hiányzik, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint viszont 2.019 orvos és 14.853 középfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi személyzet keres munkát, ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 236 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-13

SZABADKA - Az Uniós határ közelsége miatt Szabadkán egyre nagyobb számban jelennek meg a távol-keleti emigránsok, valamennyien az Európai Unióba szeretnének eljutni.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 273 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-12

Szerbia és Koszovó megállapodott a határátkelők közös igazgatásáról - jelentette szombaton a Koha Ditore című pristinai napilap.

A lap szerint a megállapodás a koszovói, a szerbiai, valamint az Európai Unió rendőri és igazságügyi missziójához (Eulex) tartozó vámügyi és határőr szervek közös járőrözését irányozza elő, és arra is kitér, hogy Koszovónak és Szerbiának közös vámellenőrzési pontjai lesznek. Ugyanakkor ez nem kötelezi Szerbiát arra, hogy Koszovót államként elismerje. A koszovói kormány elfogadta, hogy a Szerbiával határos átkelőkön úgynevezett integrált irányítás legyen, az EU szabályainak megfelelően.

A felek azt követően jutottak egyezségre, hogy Robert Cooper, az EU közvetítője pénteken este Pristinában járt, s találkozott a koszovói tárgyalócsoport vezetőjével, Edita Tahirivel. A zárt ajtók mögötti találkozó előkészítő beszélget&eac ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 241 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-12

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások