Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.21.233.41 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 14 » Vajdaság dolgozik, Belgrád költekezik?
8:17 PM
Vajdaság dolgozik, Belgrád költekezik?
Szerbia kiviteléhez az idei év első kilenc hónapjában leginkább Vajdaság járult hozzá, 36,6 százalékban, a behozatalból viszont leginkább Belgrád vette ki a részét, 45,5 százalékkal.
A Köztársasági Statisztikai Intézet adatai szerint kivitel tekintetében Vajdaság után a belgrádi régió következik, 23 százalékkal, majd Šumadija és Nyugat Szerbia (20,1), ezután pedig Dél- és Kelet-Szerbia (19,8).
Ami a behozatalt illeti, a belgrádi körzet után Vajdaság élt leginkább a behozatal lehetőségével, 29,8 százalékban, követi Šumadija és Nyugat-Szerbia (12,8 %), majd Dél- és Kelet-Szerbia 10,4 %-kal.
A behozatal terén kiemelkedik a kőolaj és kőolajszármazékok behozatala, 1,44 milliárd dollár értékben, a földgáz, 772 millióért, a színesfém 601 millióért, az ipari gépek 588 millióért és ugyanennyiért importáltunk egyéb elektromos gépeket és berendezéseket. Magas a behozatali arány az ún. ömlesztett áru esetében, amely a vámraktárokban lévő árut is felöleli. Ez a teljes import 16,8 százalékát teszi ki.
Az adatok olvasatánál figyelembe kell venni, figyelmeztet a statisztikai intézet, hogy a kivitel és a behozatal is az áru tulajdonosának bejegyzett székhelye szerint van a régiókba besorolva. Konkrét példán szemléltetve, a kőolaj és a földgáz behozatala Vajdasághoz és a belgrádi körzethez köthető, mert itt vannak a Szerbia egészét ellátó létesítmények. (Tanjug,VajdaságMa)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 242 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások