Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.220.178.207 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 17 » Ülésezett ma a szabadkai Városi Képviselő Testület
8:01 PM
Ülésezett ma a szabadkai Városi Képviselő Testület
Nagy vitát keltett a Szabadegyetem melletti betonváz lebontására vonatkozó napirendi javaslat a városközpont rendezési tervének módosítása során. A városközpontot évtizedet óta csúfító szerkezet eltávolítását senki sem ellenzi, viszont az ellenzék szeretné tudni, hogy a bontás után kié lesz a terület, mi épül oda, ki fog építkezni és milyen pénzből.
Saša Vučinić polgármester elmondta, hogy a városvezetésnek az a célja, hogy a betonváz eltűnjön a központból, s olyan megoldást keressenek, amely nem terheli meg a költségvetést. Az elmúlt pár évben a költségvetésben is szerepeltek eszközök, amelyeket a bontásra szántak, már Kasza József polgármesteri hivatala idején is, de a munkálatokra végül is sosem került sor. A javaslatot végül is szavazattöbbséggel fogadták el.

A Petőfi Sándor utcai benzinkút áthelyezéséről is nagy vita folyt a városi képviselő–testületen. Egy lebontott épület helyére költöztetnék át az üzemanyagtöltő állomást. A VMSZ ellenezte a javaslatot, hisz ott van a szomszédságban az iskola és a mentőállomás is. Inkább azt javasolták, hogy a telekre a Djuro Salaj iskolának építsenek tornatermet. Az előírások szerint a tanintézményektől legalább 500 méternél távolabb létesülhet csak benzinkút, ezért sem elfogadható a javaslat, érveltek. A Szerb Haladó Párt is kifogásolta azt, hogy olyan javaslat elfogadását tűzték napirendre, amely törvényekbe ütközik. A kifogások ellenére a javaslat megkapta az elfogadáshoz szükséges szavazati többséget.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 196 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások