Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.139.62.103 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 18 » Újra szóba áll egymással Belgrád és Pristina
12:27 PM
Újra szóba áll egymással Belgrád és Pristina

Kéthónapos szünet után jövő hétfőn folytatódik a belgrádi-pristinai párbeszéd.

Belgrádban Boriszlav Sztefanovics, a szerb tárgyalóküldöttség vezetője, Brüsszelben pedig Catherine Ashton, az Európai Unió az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője jelentette be csütörtökön a párbeszéd folytatását. Sztefanovics szerint a brüsszeli megbeszélésen egyebek mellett az egyetemi diplomák elismeréséről, Koszovó regionális rendezvényeken való képviseletéről és az észak-koszovói határátkelőkön kialakult helyzetről lesz szó.

Brüsszeli források szerint a tárgyalófelek megvitatják azt a javaslatot, hogy az észak-koszovói válság tárgyát képező a brnjaki és jarinjei határátkelő forgalmát közösen ellenőrizzék koszovói és szerb határ-, illetve vámőrök az Európai Unió rendőri és igazságügyi missziójához (EULEX) tartozó kollégáikkal együtt. 

Az Észak-Koszovóban többségben levő szerbek szeptember vége óta úttorlaszok létesítésével tiltakoznak az ellen, hogy a pristinai kormány az EULEX segítségével saját vámosait és rendőreit vezényelte a két észak-koszovói átkelőhöz. Az észak-koszovói helyzet miatt szeptember óta szünetelt a márciusban kezdődött párbeszéd Belgrád és Pristina között.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 174 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások