Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 54.164.198.240 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 26 » Tilos lesz káromkodni a szerb parlamentben
4:47 PM
Tilos lesz káromkodni a szerb parlamentben
Ha megszületik a parlamenti viselkedési kódex, attól a naptól kezdve tilos lesz a szerb parlamentben káromkodni és zenét hallgatni, miközben valamelyik képviselő a beszédét mondja, vagy felszólal.
A viselkedési kódex kidolgozását Nenad Konstantinović, a parlament adminisztratív bizottságának elnöke jelentette be.
A kódex kidolgozásának szükségességét hat-hét évvel ezelőtt vetette fel először a kódex legnagyobb élharcosának tekintett Gordana Čomić, a szerb parlament jelenlegi alelnöke.
Javaslatát, hogy a parlament dolgozzon ki és fogadjon el egy ilyen dokumentumot, annak idején lesöpörték az asztalról a képviselők, mondván: "teljesen felesleges egy ilyen dokumentum, hisz mindenki tudja, mi a tisztességes viselkedés és mi nem". Čomić akkor erre az érvre azzal vágott vissza: "Nos, ha így van, akkor miért probléma papírra vetni a tisztességes viselkedés szabályait".
A parlamenti pártok képviselői különbözőképpen kommentálták a javaslat újbóli felvetését.
Velimir Ilić, a Szerb Haladó Párt elnöke szerint semmi kifogása egy ilyen jogszabály elfogadása ellen, de akkor az legyen mindenkire kötelező. "Ha ugyanis a hatalom jobbra és balra is csap egyet, akkor arról mindenki hallgat, ha viszont én barackot nyomnék valakinek a fejére, akkor az másnap az újságok címoldalán szerepelne" - hangsúlyozta a szerb honatya.
Egészen sajátos volt a radikálisok érvelése: "Teljesen felesleges egy ilyen magatartási kódex, főleg ha olyan országokat akarunk példaképnek tekinteni, amelyek felrúgják a nemzetközi normákat és szabályokat". (MTI)

VajdaságMa
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 80 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások