Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.136.97.64 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 29 » Szerbiában is gondot okoz a Duna alacsony vízállása
5:28 PM
Szerbiában is gondot okoz a Duna alacsony vízállása
Leállt az ezer tonnát meghaladó összsúlyú hajók közlekedése a Duna egyes szerbiai szakaszain az alacsony vízállás miatt - jelentette az AFP francia hírügynökség.

A magyar határ és Apatin városa között szünetel a nagyobb méretű hajók dunai közlekedése. A magyar határ mentén fekvő Bezdan település közelében 56 centiméterrel, Apatinnál 16 centiméterrel van a normál vízállás alatt a Duna vízszintje a rendkívüli szárazság miatt.
Mintegy száz uszály várakozik ezen a szakaszon.

A közlekedés újraindításához a vízállásnak legalább 50 centiméterrel kellene emelkednie, azonban az időjárás-előrejelzés továbbra sem jelez jelentősebb csapadékmennyiséget.

Az AFP által idézett szerb hírügynökségi forrás szerint a Duna egészén leállhat a teherhajózás, ha tovább folytatódik a jelenlegi kedvezőtlen időjárás.

A Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke pénteken az MTI-nek arról számolt be, hogy az alacsony vízállás miatt a magyar export-import szállítását át kell terelni a vízi útról a kevésbé környezetkímélő és drágább közlekedési módra. Az export és az import emiatt drágul, és veszteséget jelent a fuvaroztatóknak.

A szövetség elnöke szerint az, hogy időnként a Dunán változik a vízállás, évszázadok óta így van, viszont az utóbbi időben a vízjárás rendkívül szélsőséges. Rendbe kell tenni a Duna medrét - hangsúlyozta Szalma Botond.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 268 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások