Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.17.154.171 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 27 » Szerbia: nem léphetnének utcára egyedül a tíz éven aluliak
10:17 PM
Szerbia: nem léphetnének utcára egyedül a tíz éven aluliak
Egy törvénytervezet tiltaná, hogy a szülők megüssék a gyereket, és azt is, hogy a kicsik egyedül lépjenek ki az ajtón.

Nem lehetnének egyedül az utcán a tíz évnél fiatalabb gyerekek Szerbiában egy most készülő törvénytervezet szerint. A gyermekek jogairól szóló törvénytervezet ugyanis ezt írja elő. Az új jogszabály szigorúan tiltaná azt is, hogy a családtagok megüssék a gyerekeket.

Emellett nemcsak az általános iskolai, hanem a középiskolai képzést is kötelezővé tennék. Sok szülő nem ért egyet a tervezet néhány részével – hangzott el a Duna Televízió Híradójában.

Vannak olyan szülők, akik nem értenek egyet a javaslattal. Úgy vélik: kell az önállóság. Ráadásul sokan dolgoznak és a nagyszülőkre sem számíthatnak.

A Szerbiai Szülők Egyesülete viszont támogatja a törvénytervezetet. Elsősorban azárt, mert határozottabban lépnének fel a gyerekek bántalmazása ellen. De, hogy egy 10 évnél fiatalabb gyerek az utcára se mehet ki szülői kíséret nélkül szerintük is túlzás.

E szerint 10 éves koráig, gyakorlatilag egy üvegburában kell tartani, aztán pedig néhány év múlva, amikor betöltötte 15 életévét: házasodhat, végrendeletet írhat, megtilthatja, hogy belenézzek az orvosi kartonjába és még munkaviszonyt is létesíthet. Véleményünk szerint nincsenek eléggé kidolgozva a részletek – véli Dragana Coric, a Szerbiai Szülők Egyesületének elnöke.

A Szerbiai Szülők Egyesülete a napokban küldi el kifogásait a tervezet kidolgozóinak. A törvénytervezet vitája a Szerb Parlamentben december közepén esedékes.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 249 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások