Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.147.66.178 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 18 » Régi adósságot hajtanának be
12:22 PM
Régi adósságot hajtanának be
Az adóhivataltól megörökölt tartozást az önkormányzat fizetteti meg – Aki úgy véli, nem tartozik, kérvényt kell írnia, s be kell fizetnie a 350 dináros illetéket, hogy a tartozást leírjá.

November folyamán mintegy kilencezer polgár címére érkezett befizetőlap az önkormányzattól helyi járulék címén, csakhogy több helyi közösségben már évekkel ezelőtt megszűnt a helyi járulék. A polgárok nem értik, milyen adósságot követelnek rajtuk, és többen a helyi közösségeben érdeklődnek, hogy mi ilyenkor a teendő, és kihez kellene fordulniuk. Ezzel kapcsolatban először a kisbajmoki, majd a Peščara helyi közösségből érkezett levél, melyben arról értesítik a polgárokat, hogy ne fizessék ki a tartozást addig, amíg meg nem bizonyosodnak róla, hogy valós kötelezettségről vagy elévült adósságról van-e szó. A kisbajmoki helyi közösségben hat éve nincs helyi járulék, most mégis mintegy ezer polgár kapott befizetőlapot, ki több, ki kevesebb összegről szólót. Egyeseken tíz-tizenötezer dinár befizetését is követelik. Mint kiderült, régi adósságokról van szó, melyeket a polgároknak valószínűleg nem kell kifizetniük, de hogy hivatalosan is leírják ezt az adósságot, ki kell tölteniük egy erről szóló kérvényt, és be kell fizetniük a 350 dináros illetéket. Ezek egyébként korábbi, be nem fizetett helyi járulékból származó adósságok, melyeket a polgárok nem egyenlítettek ki a múltban. A 2005. év előtti adósságok elévültek, az ezt követő periódusból származó tatozásokat azonban állítólag ki kell fizetni.

A sándori helyi közösség polgárait még két évig terheli a helyi járulék. Akik 2006-ig nem fizették a helyi járulékot, azok most kérhetik az adósságok leírását, de igen rosszul jártak azok, akik viszont mindvégig rendszeresen eleget tettek kötelezettségeiknek.

Marija Ušumović-Davčik, a városi közigazgatás vezetője az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a helyi járulékkal kapcsolatos adósságok a Köztársasági Adóhivataltól az idén átkerültek a város hatáskörébe. Most az ő feladatuk ezt behajtani és az adóhivataltól megörökölt tartozások alapján küldték ki a csekkeket is a polgárok címére.

Aki úgy véli, hogy valamilyen okból, például elévülés miatt ezt az adósságot nem kell kifizetnie, az jelentkezzen az illetékügyi szolgálatnál, ahol megkapja a szükséges információkat, és kivizsgáljuk az ügyét. Nem tudjuk az összes meglévő adósságot eltörölni vagy leírni, ezért fogunk minden esetben utánajárni a dolgoknak. Ha a tartozás elévült, azt természetesen nem kell kifizetni – mondta Marija Ušumović-Davčik.

Az ügyben érintett polgárok a helyi közösség irodájában vagy a városháza első emeletén a 102-es szobában kaphatnak bővebb információt.


Magyar Szó - online - közéleti napilap


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 233 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások