Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.216.251.37 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 11 » Nikolić és miniszterei
8:31 AM
Nikolić és miniszterei

A választási győzelem gondolatával eljátszadozva Tomislav Nikolić, a Szerb Haladó Párt elnöke a Večernje Novosti lapnak adott nyilatkozatában felsorolta azokat a neveket, pártokat, melyeket mindenképp szívesen látna egy, az SZHP által vezetett következő kormányban. Elmondta, pártja az Új Szerbiával, a Szerbia Ereje Mozgalommal és a Szocialista Mozgalommal közös választási listát állít majd, de a következő kormányban a belügyminiszteri funkciót kész felajánlani a Vajdasági Magyar Szövetségnek.

Rasim Ljaljićnak, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt elnökének, és Sulejman Ugljaninnak, a Sandžaki Demokratikus Akciópárt elnökének Nikolić azt üzente, szintén helyük van a leendő kabinetben. Hozzátette, a Szerbiai Demokrata Párt is egy olyan partnernek számít, melynek mindenképp helyet kell kapnia e kormányban. Kifejtette, választás előtti koalícióról nem tárgyalt az SZDP-vel, de mint mondta: már az is eredménynek számít, hogy a két párt felhagyott egymás támadásával. Annak a véleményének adott hangot, hogy a Szerbiai Egyesült Nyugdíjasok Pártjának is jobb lenne, ha a szocialisták helyett a haladókkal tartana. „A végső cél az, hogy a Demokrata Párt többé ne legyen hatalmon” – közölte Nikolić. Kizárta annak lehetőségét, hogy ezzel a párttal közösen alakítsanak kormányt a jövő tavasszal esedékes szavazást követően.


„UNALMAS NYOMÁSGYAKORLÁS”

Nem először kopogtat a haladók vezetője a mostanihoz hasonló politikai ajánlattal a VMSZ ajtaján. Pásztor István, a VMSZ elnöke a következőképp kommentálta a Magyar Szónak Nikolić legújabb kijelentését:
– Lassan unalmassá váló, az utóbbi egy–másfél évben folyamatosan jelen lévő nyomásgyakorlási mechanizmus része ez a Szerb Haladó Párt részéről. Személy szerint ezzel nem szoktam foglalkozni, mert úgy gondolom, először át kell ugrani az akadályt, s csak utána kiáltani, hogy „hopp”. Magyarán: a VMSZ számára a választások a fontosak, az elérhető eredmény a fontos, utána majd kiderül, mi lesz Nikolić dolga, hogy előtte kinek mit ígér. Mindenesetre jobb lenne, ha ő is mással foglalkozna, mert sehol sincs előre megírva az, ki kerül ki győztesként a választásokon.
Pásztor úgy fogalmazott: nem a közvélemény-kutatásokat kell megnyerni, hanem magukat a választásokat.
– A választásokat követően számunkra elsődlegesen az lenne jó, ha a mostani koalíciós partnereinkkel tudnánk folytatni az együttműködést. Mindezzel azonban ebben a pillanatban nem foglalkozom igazán. Azzal foglalkozom, hogy a VMSZ minél jobb választási eredményeket tudjon majd felmutatni – hangsúlyozta a pártelnök.


Magyar Szó - online - közéleti napilap

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 253 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások