Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.134.118.95 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 18 » Németh Zsolt: kemény év jön a szomszédsági politikában
12:32 PM
Németh Zsolt: kemény év jön a szomszédsági politikában
Valamennyi szomszédos országban választásokat tartanak jövőre, ami megterheli Magyarország szomszédsági kapcsolatait - állítja az államtitkár.

Kemény év következik Magyarország szomszédsági kapcsolataiban, hiszen valamennyi szomszédos országban választásokat tartanak az elkövetkező egy évben - jelentette ki Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára a román közszolgálati televízió kolozsvári stúdiójának adott, élőben közvetített interjúban.

Az államtitkár úgy vélte, a választások meg fogják terhelni Magyarország szomszédsági kapcsolatait, és próbára fogják tenni a határon túli magyar közösségek mentális állóképességét. "Bízom benne, hogy jól sikerül venni ezt az akadályt, és a Kárpát-medencei magyarság politikai képviselete megerősödve fog kikerülni ebből a megmérettetésből" - jelentette ki Németh Zsolt.

Az államtitkár csütörtök délután érkezett négynapos magánlátogatásra Erdélybe. Kolozsváron ünnepélyes állampolgársági eskütételen vesz részt, majd az esti órákban a néphagyományairól híres Székre utazik, ahol a "Széki magyarnak lenni jó" című rendezvényen mond köszöntőbeszédet. Pénteken Székelyföldre utazik, ahol Kovászna városában Fábián Ernő filozófus szobrát avatja fel.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 255 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások