Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.137.157.45 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 9 » Német források óvatosságra intenek a szerb EU-tagjelöltség esélyeit illetően
11:06 AM
Német források óvatosságra intenek a szerb EU-tagjelöltség esélyeit illetően
Német diplomáciai források - keddi brüsszeli médiabeszámoló szerint - óvatosságra intettek azzal kapcsolatban, hogy megkapja-e Szerbia az EU-tagjelölti jogállást az uniós országok állam-, illetve kormányfőinek decemberi csúcstalálkozóján.
Az EU központi javaslattevő-végrehajtó intézménye, az Európai Bizottság októberben - áttekintve az uniós integrációra törekvő országok által elért eredményeket - azt javasolta, hogy Szerbia, amely már 2009-ben jelentkezett az EU-ba, kapja meg a tagjelölti státust, de a csatlakozási tárgyalásokat csak akkor kezdje meg vele az unió, ha lényeges eredményt ér el a Koszovóval való viszony normalizálása terén.
A 27 uniós tagállam külügyminiszterének jövő hétfői brüsszeli tanácskozásán ez a javaslat is napirenden szerepel. A döntéshez teljes egyöntetűségre van szükség. Most német források azt jelezték, hogy Berlin nem csupán a tényleges tárgyaláskezdéshez, hanem már a tagjelölti minősítés megadásához is valamilyen áttörést szeretne látni a Belgrád-Pristina kapcsolatokban.

(MTI/VajdaságMA)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 227 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások