Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.93.221 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 17 » Megrémültek a magyarok: miért küld behívót a szerb hadsereg?
7:49 PM
Megrémültek a magyarok: miért küld behívót a szerb hadsereg?
Az oromhegyesi polgármester szerint törvénytelen akcióról van szó.

Riadalmat keltett a szerbiai fiatalság, így a magyar lakosság körében is, hogy katonai behívókat kézbesítenek az országban, holott az év elején megszűnt a sorkatonaság.
A behívókat nem kell átvenni, ugyanis a hadsereg törvénytelen lépéséről van szó - mondta a Kossuth Rádiónak Balla Lajos oromhegyesi polgármester, aki Milosevic diktatúrája idején a katonai mozgósítás ellen szervezett úgynevezett Zitzer Szellemi Köztársaság vezetője volt.

A katonaviselt fiataloknak küldött értesítések valójában nem mozgósítási behívók, azt tartalmazzák, hogy naprakésznek kell lenni, illetve ki akarják osztani a hadi beosztásokat, minderre azonban a törvények szerint nincs lehetőség – magyarázta Balla Lajos, hozzátéve: úgy tűnik, a hadsereg nem tartja tiszteletben a jogszabályokat.

A Szerb Hadsereg egyik díszegységének tagjai - Fotó: MTI/EPA/Drago Vejnovic

(Fotó: MTI/EPA/Drago Vejnovic)

A törvény értelmében csak aktív, illetve passzív tartalék létezhet – folytatta a polgármester, majd rámutatott: az aktív tartalékosokkal háborús beosztás esetén szerződést kell kötni, amelyet önként írhatnak alá. Ez azonban nem történt meg. A passzív tartalékosokról ugyanakkor nem rendelkezik jogszabály.

Balla Lajos osztja a szülők félelmét és erőfitogtatásnak tartja az akciót. Megjegyezte: értesülések szerint Koszovó környékén elkezdték a haderő összpontosítását, a fiatalok pedig attól tartanak, hogy a határ közelébe kerülnek. A polgármester megismételte: ha bárki ilyen papírt kap, ne fogadja el, mert az eljárás törvényellenes.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 268 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások