Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.219.189.247 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 9 » Másként képzelik a szerbiai kisebbségek érdekvédelmét
5:52 PM
Másként képzelik a szerbiai kisebbségek érdekvédelmét
A négy kisebb vajdasági magyar párt, valamint egy horvát és egy szlovák párt közös levélben kéri Mirko Cvetkovic szerb miniszterelnököt, hogy a kormány módosítsa a nemzeti tanácsokról szóló törvényt.

A gyakorlat is bebizonyította, hogy a törvény rossz - mondja Rácz-Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke és László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom elnöke.

A törvénnyel egyik nagy problémája az, hogy nem veszi figyelembe a tömbmagyarság és a szórványmagyarság közötti különbségeket. Különösen abból a szempontból, hogy az érdekvédelmet hogyan kell ellátni – mondta a Kossuth Rádiónak Ráz Szabó László. Közölte: azt szeretnék, hogy a nemzeti tanácsnak legyen döntéshozatali joga a fontos kérdésekben.

A választási rendszer megváltoztatásával egységes kisebbségi választói névjegyzéket hoznának létre – mondta László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom elnöke. Ez az általános választói névjegyzékből alakulna ki, az állam, a kormány, a belügyi szervek segítségével – tette hozzá. Erre a választói névjegyzékre alapoznák a garantált képviselői helyek intézményét, amit tartományi és köztársasági szinten is bevezetnének.

A levél aláírói további kisebbségi szervezetekkel, például a dél-szerbiai albánokkal és a szandzsáki bosnyák pártokkal is fel szeretnék venni a kapcsolatot az ügyben. A Vajdasági Magyar Szövetségtől pedig állásfoglalást várnak a kezdeményezésről.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 230 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások