Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.131.110.169 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 4 » Magyar lovas rendőrök a magyar-szerb határon
9:05 PM
Magyar lovas rendőrök a magyar-szerb határon

A Készenléti Rendőrség lovas járőrei is szolgálatot teljesítenek a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, írja az MTI.

Várkonyi Tamás, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség osztályvezetője pénteken az MTI-nek elmondta, az elmúlt hónapokban megerősödött migrációs nyomás miatt belső átcsoportosításokat hajtottak végre, emellett a Készenléti Rendőrségtől lovas járőrök érkeztek a térségbe, valamint egy hőkamerával felszerelt helikopter is segíti az ellenőrzést.

Magyar lovas rendőrök a magyar-szerb határon

Hozzátette: a lovasok olyan területeket is át tudnak vizsgálni, amelyek gépkocsival nem vagy nehezen megközelíthetők.
Októberben a magyar-szerb határ 62 kilométeres Csongrád megyei szakaszán 367 illegális migránst fogtak el, számuk több mint duplája volt a szeptemberinek. Az idén a zöldhatáron mintegy ezernégyszáz határsértőt tartóztattak föl, ez 20 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva - tudatta a hadnagy.
A határsértők többsége még mindig afgán, pakisztáni, török, szerb vagy koszovói, de felbukkannak köztük eritreai, nepáli és szomáliai állampolgárok is - közölte a határrendészeti osztály vezetője.
Az utóbbi időben megszaporodtak az olyan esetek, amikor a migránsok nagyobb, tízes, húszas csoportokban próbálják meg átlépni az országhatárt. Ezek felderítését segíti a Röszkénél fölszerelt stabil hőkamera, amelyhez hasonlót Tiszasziget és Ásotthalom közelébe is telepítenek - mondta Várkonyi Tamás.


(A képen: Balogh Csaba őrmester és Zsigó Edina zászlós szolgálat közben - fotó:MTI)

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 290 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások