Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.221.187.121 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 20 » Lissovolik: Szerbia is megsínyli az európai válságot
6:54 PM
Lissovolik: Szerbia is megsínyli az európai válságot
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) belgrádi irodájának vezetője, Bogdan Lissovolik a Politika napilapnak nyilatkozva elmondta, a gazdasági növekedés Európa országaiban várhatóan stagnálni fog, s ezt Szerbia is megsínyli, hiszen az európai piaccal tart fenn szoros kapcsolatot.

"A gazdasági növekedés Európában jövő ilyenkorig valószínűleg stagnálni fog, ami azt jelenti, hogy Szerbia is ugyanebben a cipőben fog járni, lévén, hogy az európai piaccal kereskedik leginkább”, nyilatkozta Lissovolik a Politikának adott interjújában.

Mint mondta, Szerbia három legfontosabb kereskedelmi partnere Olaszország, Németország és Bosznia-Hercegovina.

"Olaszországban nyilvánvalóan recesszió lesz, az önök országa pedig szorosan kötődik hozzá, nem csak bizonyos kiviteli csatornákon, de a bankszektoron és a külföldi befektetéseken keresztül is”, hívta fel a figyelmet Lissovolik.

A pénzügyi szakember úgy véli, Szerbia másik fontos kereskedelmi partnerének, Németországnak ugyancsak a gazdasági növekedés megtorpanásával kell számolnia, Bosznia-Hercegovina pedig nagy mértékben függ Európától.

"A helyzet csöppet sem rózsás, de Szerbia az eddigiek ismeretében 2012-ben 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számolhat”, véli Lissovolik, s hozzátette, amennyiben az eurozónában negatív növekedési mutatókat jegyeznek, s Olaszország recessziója mélyebb lesz a vártnál, úgy "ez az előrejelzés Szerbia számára túlságosan optimista lesz”.(VajdaságMa)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 235 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások