Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.149.255.162 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 6 » Kollektív bűnösség után kollektív rehabilitálás Szerbiában?
4:53 PM
Kollektív bűnösség után kollektív rehabilitálás Szerbiában?
Egyszerre adná be a rehabilitálási kérelmeket a VMSZ, ha elfogadják az új törvényt.

A vajdasági magyar szövetség képviselője a politikum és a civil szféra összefogását sürgeti annak érdekében, hogy a rehabilitációról szól új szerbiai törvény hamarosan várható elfogadása után az érintetteket tömegesen rehabilitálhassák. Varga László, a VMSZ belgrádi parlamenti képviselője a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának elmondta: ha megszületik a törvény, kollektív rehabilitációs eljárást terveznek indítani. Ez azt jelenti, hogy ne egyesével, hanem több tíz kérelmet egyidejűleg beadva próbálják meg az eljárásokat végig csinálni.

Varga László szerint szimbolikus jelentősége volna annak is, hogy 67 évvel a Sajkás-vidéki magyarok tömeges kivégzése és a túlélők kollektív háborús bűnösként történt elűzése után az egykori csurogi dögtemetőben, ahová az ártatlanul kivégzettek százait földelték el, megépülhessen egy méltó emlékmű.

A folyamat végén pedig egy közös magyar-szerb parlamenti nyilatkozat elfogadását szeretné elérni a VMSZ, a második világháború tragikus eseményeivel kapcsolatban, hogy így zárják le a múltat.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 234 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások