Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.133.86.172 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 22 » Hatszáz dinárba fog kerülni a napijegy
7:51 AM
Hatszáz dinárba fog kerülni a napijegy
A közparkolókról szóló rendelet szerint a kommunális rendőrök is bírságolhatnak.

A városi képviselő-testület a legutóbbi ülésen elfogadta a közparkolók használatáról szóló határozat módosítását, amelyben az egyik legfontosabb változás, hogy megszűnik a pótdíj, és napijegyet vezetnek be. Így a módosítás szerint a parkolóhelyek használatért a szolgáltatást igénybe vevő több módon is fizethet a parkolásért. Előre, parkolójegy kiváltásával, ezt a polgároknak maguknak kell kitölteniük, és az autó szélvédőjére, jól látható helyre helyezni, illetve SMS üzenetben, amikor a parkolózónától függően a megfelelő telefonszámra kell elküldeni a jármű rendszámát.

Üzenetben ezek után is fizethetnek a polgárok óránként, de egyből is kiválthatják az arra a napra szóló jegyet. Újdonságnak számít, az utólagos fizetési lehetőség, amit a közvállalat ellenőrei által kiadott utalvány által tud kifizetni a polgár. Ez az úgynevezett napijegy, amely attól a pillanattól érvényes, amikor kiadják, és a következő nap azonos időpontjáig használható.

A városi rendelkezés szerint, azokban az esetekben, amikor a polgárok nem váltottak ki parkolójegyet, vagy nem küldtek üzenetet, a rendszer úgy regisztrálja, hogy az illető automatikusan a napijegy megváltása mellett döntött. A kiadott utalványt, vagyis napijegyet a kiadás napjától nyolc napon belül kell befizetni.

Habár még a határozat nem lépett érvénybe, és nem dolgozták ki a szükséges rendeletet, a Parking Közvállalat igazgatója a napokban tett nyilatkozata szerint a napijegy 599 dinárba kerül majd.

A közparkolók használatáról szóló határozat a kommunális rendőrök és a köztéri felügyelők hatáskörére is kitér. Azok, akik nem a kijelölt parkolókban parkolják le járművüket, hanem a zöld felületen, vagy ahol nincs kijelölve parkoló, amennyiben a jármű tulajdonosát a helyszínen éri a köztéri felügyelő, az illető csak szóbeli felszólítást kap, hogy meghatározott időn belül távolítsa el járművét. Amennyiben csak a járművet találják a helyszínen a felügyelők, a járműre írásos felszólítást rakhatnak. Amennyiben a jármű tulajdonosa nem tesz eleget a felszólításnak, a köztéri felügyelő elrendelheti a jármű eltávolítását. A kommunális rendőr látja el a közparkolókon a rend betartását. Akár helyszíni bírságot is kiróhat, illetve szabálysértési eljárást is indíthat. Szabálysértés esetén a polgárokat 2500 dinárral bírságolhatják meg, míg a jogi személyek és a vállalkozók, amennyiben nem tartják be a közparkolókra vonatkozó rendeletet, 10 000 dináros bírságot is kaphatnak.

A határozat a város Hivatalos Lapjának megjelenését követő napon lép érvénybe, addig a régi rendelet érvényes.


Magyar Szó - online - közéleti napilap


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 243 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások