Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.216.186.164 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 17 » Drasztikusan emelkedik a kiskorú gyilkosok száma Szerbiában
7:50 PM
Drasztikusan emelkedik a kiskorú gyilkosok száma Szerbiában
Két év alatt kétszer több olyan gyilkosság történt, amit kiskorúak követtek el. A legtöbb esetben, olyan családokból valók, ahol mindennapos az erőszak és az alkoholizmus.

Szerbiában egyre több fiatal emel kezet másokra. Két év alatt kétszer több olyan gyilkosság történt, amit kiskorúak követtek el. A legtöbb esetben, olyan családokból valók, ahol mindennapos az erőszak és az alkoholizmus. Szakemberek az állítják a fiatal gyilkosok - korukat leszámítva - semmiben sem különbőznek a felnőtt elkövetőktől.

A legkirívóbb és legtöbb esetet Közép-Szerbiában regisztrálták. A fiatalok között vita tört ki és az egyik addig verte a másikat, míg bele nem halt. Országos szinten 2009-hez képest a kétszeresére nőtt a kiskorú gyilkosok száma.

„Nemcsak a legsúlyosabb bűncselekmény, a gyilkosság esetében, hanem a gyilkossági kísérlet, a súlyos testi sértés, a verekedések esetében egyre több a kiskorú elkövető. Egyszóval minden bűncselekmény, amelyet erőszakos viselkedés kísér, megszaporodott” – mondta Svetlana Tomic-Jokic, az Újvidéki bíróság szóvivője. 

A szakemberek szerint semmiben sem különböznek a kiskorú gyilkosok a felnőtt elkövetőktől, egyformán pszichopatáknak tekintik őket. „Gyakori jellemzőjük az is, hogy még a legsúlyosabb esetekben se, amikor megölte társát még csak a bűntudat, vagy a sajnálat jelét sem mutatta. Ezekben az esetekben az is közrejátszik, hogy Szerbiában könnyű hozzájutni az alkoholhoz és a drogokhoz, akárcsak fegyverhez” – mondta Valentina Sobot, klinikai pszichológus.

A hétmilliós Szerbiában rendőrségi becslés szerint ma mintegy 2 millió fegyver van magánkézben, ennek fele engedély nélkül. Legtöbb esetben azonban családi háttér a legfőbb tényező. Gyakran olyan családban nőnek fel, amelyben mindennapos az erőszak. Jelen van a bűnözés és az alkoholizmus. Nem kapnak családi nevelést, arra vonatkozóan, hogy hol a határ vagy pedig túl nagy a fegyelem. Az elmúlt évben 23 kiskorú fiatal ellen tettek bűnvádi feljelentést, közülük 21-en korábban soha nem kerültek szembe a törvénnyel. Öten a rácsok mögé kerültek.



Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 222 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások