Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.224.59.231 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 27 » Dragan Veselinov: Vajdaság legyen köztársaság!
3:11 PM
Dragan Veselinov: Vajdaság legyen köztársaság!
Dragan Veselinov belgrádi egyetemi tanár, volt politikus kijelentette, hogy Vajdaságnak köztársasági státus jár , erről pedig referendumot kell kiírni a jelenlegi tartományban, írja a Beta.
A vajdasági parlament már holnap kiírhatja a népszavazást, a vajdasági kormánynak pedig álláspontot kell kialakítania arról, hogy amikor támadás éri Vajdaság államiságát – a községek is rendelkeznek az államiság elemeivel -, növelni kell a követelések fokát, hangoztatta Veselinov a Vajdasági Klub nemkormányzati szervezet szervezésében tartott tanácskozáson. Mint hangoztatta: Vajdaság és Szerbia két állam. Minkét államnak legyen külön neve, a közös nevet pedig valakinek ki kell találnia. Az adó és a vám az illető államot illeti meg, s megállapodás kérdése, hogy mennyi adunk a közös kiadásokba, üzente Veselinov, aki a Đinđić-kormány minisztere volt.
Értékelése szerint a szerbek 50 százaléka és a nemzeti közösségek nagy többsége támogatná a referendumon, hogy Vajdaság köztársaság legyen. A vajdaságiak hangulata kedvez a következő lépésnek, a politikai elit pedig hallgat, mondta Veselinov, aki szerint új pártra van szükség, a referendum pártjára, amely tudja, mi a célja, ez pedig a Vajdasági Köztársaság, hangoztatta Veselinov.           
                                                                                    
                                                       
VajdaságMa
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 287 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások