Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.133.160.156 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 21 » Boris Tadić: „Továbbra is építő jellegű politikát folytatunk, de semmilyen feltétellel sem ismerjük el Koszovó függetlenségét”
7:24 PM
Boris Tadić: „Továbbra is építő jellegű politikát folytatunk, de semmilyen feltétellel sem ismerjük el Koszovó függetlenségét”
Boris Tadić szerbiai államelnök ma kijelentette, hogy a Pristinával folytatott technikai megbeszélések nem vezetnek Koszovó függetlenségének sem explicit, sem implicit elismeréséhez. „Továbbra is építő jellegű politikát folytatunk, de semmilyen feltétellel sem ismerjük el Koszovó függetlenségét, sem explicit, sem implicit módon” – mondta az újságíróknak Tadić Udvarnokon a gáztározó üzembe helyezése alkalmával. Tadić rámutatott arra, hogy Brüsszelben technikai megbeszélések folynak, amelyek nagyon is kérdésessé tehetik Szerbia helyzetét a függetlenség implicit elismerésének a kockázata által, és kiemelte, hogy erről gondot viselnek a megbeszélések során. „A koszovói szerbek védelme a legfontosabb küldetés mind Szerbia elnöke, mind pedig kormánya számára” – mondta Tadić. A daytoni egyezmény 16. évfordulója alkalmából Tadić kijelentette, hogy kívülről senki sem avatkozhat bele Bosznia-Hercegovina politikai folyamataiba, és az ottani három nép képviselőinek döntéshozatalába. Tadić elmondta, hogy Szerbia jó szomszédként segíteni fog megoldást találni azokra a kihívásokra, amelyekkel Bosznia-Hercegovina szembesül. Tadić emlékeztetett rá, hogy Szerbia szavatolja a daytoni egyezmény érvényét, amely békét hozott Bosznia-Hercegovinába, és megfogalmazta az ennek az államnak a működéséhez szükséges jogi keretet.(Beta)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 183 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások