Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.16.147.124 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 15 » Aki EU-taggá szeretne válni, nem szíthatja az erőszakot!
5:51 PM
Aki EU-taggá szeretne válni, nem szíthatja az erőszakot!

A német külügyminiszter szerint Szerbia számára a legfontosabb csatlakozási feltétel a Koszovóval való jószomszédi viszony kiépítése.

Minden tagjelöltnek maradéktalanul eleget kell tennie az uniós mércéknek. Ezek a hatékony irányításra, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcra terjednek ki, valamint – Szerbia esetében hatványozottan – a jószomszédi viszonyok kiépítésére is – fejtette ki Guido Westerwelle (a képen) a hétfői brüsszeli uniós külügyminiszteri értekezletet követően azon újságírói kérdésre válaszolva, amely Szerbia (december 9-ei) tagjelölti státusa elnyerésének esélyeit firtatta.

Számunkra Koszovó területi integritása nem kérdéses, ezért a decemberi döntést megelőzően mérlegre tesszük, hogy a jelölt (Szerbia) mit tett ennek érdekében. Természetesen együttműködést várunk, nem pedig az erőszak bátorítását” – tette hozzá a német külügyminiszter, azt is toldalékolva, hogy azok az uniós tagállamok is, amelyek nem ismerték el a független Koszovót, maradéktalanul egyetértenek abban, hogy a konfliktusokat nem erőszakkal, csakis együttműködési szándékkal lehet megoldani.

Jártam ott, láttam mi folyik... Azok akik az unióhoz szeretnének csatlakozni, nem szíthatják, gerjeszthetik az erőszakot” – közölte Westerwelle.


west++++++++

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 242 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások