Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.219.95.244 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 13 » A “cigidinár” és “piadinár” állítja talpra az egészségügyet?
4:45 PM
A “cigidinár” és “piadinár” állítja talpra az egészségügyet?
Az egészségügyi minisztérium javasolni fogja az alkoholos italok palackonkénti illetve egyéb kiszerelésenkénti 3 dináros adójának kivetését, valamint a dohányáruk utáni, "cigidinárnak” nevezett adó növelését is, hogy pótlólagos pénzre tegyen szert az egészségügy.
Ezen kívül további egy milliárd dinárt kérnek majd a kormánytól, hogy jövő év április 1-jétől újabb 600 egészségügyi dolgozó állhasson munkába Szerbiában, jelentette be Zoran Stanković egészségügyi miniszter, tudósít a Blic.
A szerbiai egészségügyi rendszerből jelen pillanatban 392 orvos és 2.726 egészségügyi nővér hiányzik, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint viszont 2.019 orvos és 14.853 középfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi személyzet keres munkát, ehhez jön még a munkaközvetítőknél várakozó 1.221 fogorvos és a 480 diplomás gyógyszerész.
"Ez nem az egészségügyi miniszter személyének népszerűsítése, nem is marketingfogás, hanem a probléma megoldásának kezdete, hiszen eddig több mint 2.400 olyan levelet és e-mailt kaptunk, amelyekben főként az egészségügyi dolgozók figyelmeztettek vagy panaszkodtak az egyes egészségügyi intézményekben uralkodó állapotokra”, mondta dr. Stanković. (Blic/VajdaságMa)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 240 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások