Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 54.234.65.78 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 6 » 12 milliárd euróba kerül nekünk az ”agyelszívás”
4:48 PM
12 milliárd euróba kerül nekünk az ”agyelszívás”
Branko Kovačević, a Belgrádi Egyetem rektora kijelentette, Szerbia mintegy 12 milliárd eurót veszített amiatt, hogy fiataljaink külföldre távoztak.
Hozzátette, ekkora összeget fektetett az ország annak a több százezer fiatalnak az iskoláztatásába, akik az elmúlt két évtizedben elhagyták az országot.
"Nem csak az oktatásba befektetett pénz elveszítéséről van szó, hanem arról is, hogy ezek az itt képzett fiatalok ma már más államban fizetik jövedelmük után az adót, s így nem jön vissza az oktatásukba és képzésükbe fektetett pénz sem”, mondta Kovačević a Pressnek nyilatkozva.

A rektor úgy véli, az "agyelszívás” csak a szerbiai gazdasági helyzet pozitív alakulásával, új munkahelyek létesítésével állítható meg, s úgy, hogy a meghatározott végzettséggel bíró fiatalok a képzettségüknek megfelelő munkahelyet kapnak.
A belgrádi ás újvidéki egyetemisták aktuális tiltakozásairól szólva Kovačević rektor elmondta, a hallgatók "téves csatatéren harcolnak”, mert ahelyett, hogy az oktatás minőségéért és a megkezdett reformok befejezéséért harcolnának, "ők olyan követelésekért tüntetnek, amelyek szociális és politikai természetűek, s amelyek nem tartoznak az Egyetem hatáskörébe”.
A rektor hozzátette, a Belgrádi Egyetem minden idevágó mutató szerint körülbelül az 500. helyen áll a világ egyetemeinek ranglistáján. (Forrrás:VajdaságMa)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 68 | Hozzáadta: sash

ingyen linkekÉrdekes Weblap Szavazás

Retro Party képekOnline TV adásOnline rádió adásÁrfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások