Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.135.221.17 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » Hírek
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 50 51 »
Božidar Đelić, Szerbia kormányának alelnöke tegnap Brüsszelben úgy értékelte, Szerbiának jó kilátásai vannak arra, hogy december 9-én, az EU csúcsértekezletén megkapja az EU tagjelölti státusát. Ennek feltétele, hogy a Belgrád-Pristina párbeszédben létrejöjjön a megállapodás Pristina regionális képviseletéről, valamint hogy Koszovó északi részén megszűnjön a feszültség. Božidar Đelić közölte, hogy ez egyúttal annak a megbeszélésének a határozata is, amelyet az EU-tagállamok nagyköveteivel folytatott, akik nagy számban támogatták Szerbia EU-tagságra vonatkozó kérelmét. Đelić rámutatott, hogy „a tegnap éjjel a Koszovó északi részén történt események is azt bizonyítják, hogy a brnjaki és jarinjei vámkirendeltségek kérdésének megoldása rendkívül fontos a feszültség ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 237 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

Hajdújáráson harmadik alkalommal szervezték meg a helyi termékek kiállítását. A rendezvényen több mint 40 gazda állította ki portékáját.


                                                                                                   
         &n ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 268 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Szerbia nem vezet be villanyáram-korlátozást, noha a vízerőművek a szárazság miatt 50 százalékos kapacitással működnek– közölték ma a kormány munkacsoportjának tagjai, akik az energiahordozókkal és a biztos ellátással foglalkoznak. Petar Sskundrich, a szerbiai államfő energetikai tanácsosa a munkacsoport értekezlete után újságíróknak elmondta, hogy Szerbiában pillanatnyilag 4 egész 2 tized százalékkal több villanyáramot termelnek, mint 2010 azonos időszakában, és hogy a kormány lehetővé tette annyi villanyáramnak az idejekorán történő behozatalát, amennyi a vízerőművek termelésének csökkenése következtében hiányzik.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 223 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Vlatko Ratkovič, a Demokrata Párt képviselője ma Belgrádban úgy vélekedett, hogy a Vajdaság független köztársaságról szóló mese „nevetséges”, viszont Szerbiában decentralizációra és a hatalom alacsonyabb szintjeinek nagyobb hatáskörére van szükség.                         
„Veselinov professzor kijelentése megalapozatlan és számomra nem világos. Szerbiának decentralizációra, a községeknek és városoknak nagyobb hatáskörre, Vajdaságnak pedig az összes alkotmányos illetékesség alkalmazására van szükségük, a (Vajdaság) köztársaságról szóló mese pedig nevetséges” – mondta Ratkovič a képviselőházi tudósítóknak. Rámutatott arra, hogy az Alkotmány Vajdaságot autonóm tartományként határozza meg, ami így is volt és így is marad.
 &nbs ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 258 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

A Serge Lazarevic néven emlegetett „franciát” a Milošević ellen tervezett merénylettel is kapcsolatba hozták

Vörös zónává nyilvánította a francia külügyminisztérium Észak-Mali területét a legutóbbi emberrablások miatt. Timbuktuban frissen négy turistát raboltak el, svéd, holland, brit és német állampolgárokat. Az ellenállást tanúsító németet a túszejtők fejbe lőtték.
A korábban elrabolt két francia állampolgárt továbbra is keresik. Róluk közben kínos adatok derültek ki. Mindketten álnéven jelentkeztek be a szállodába, és valódi kilétüket illetően továbbra is vannak kétségek. Az biztos, hogy nem geológusok vagy mérnökök, mint aminek kiadták magukat. Philippe Verdon fegyverkereskedő és „üzletember”, aki szívesen szervez puccsokat bárhol Afrikában. A másik túsz profi zsoldos, minden valószínűs&eacut ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 327 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

A koszovói szerbek tízezreinek állampolgársági kérelme az orosz hatóságoknál azt kívánja bemutatni, hogy Belgrád nem képes megvédeni a szerbséget, s ezért nem érdemli meg, hogy vezesse az országot, írja egyebek között a Kommerszant moszkvai napilap, amelynek értékelése szerint a cél most a választások előtt minél nagyobb kárt okozni a Boris Tadić vezette Demokrata Pártnak.
Nem az a fontos a kérelmezők számára, hogy mit fog válaszolni Moszkva, hanem az, hogy minél több igénylést küldjenek el a választásokig.
A Kommerszant tudósítója szerint Észak-Koszovóban már nem lehet látni Boris Tadić fotóit, de annál több képet Vlagyimir Putyinról, akinek népszerűsége a koszovói szerbek körében vetekszik Novak Đoković ismert teniszező népszerűségével. (Beta)            ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 234 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

Aleksandra Jerkov, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) képviselője hétfőn Belgrádban kijelentette, hogy a tartományban nincs szakadár törekvés, s soha nem is volt. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga síkraszáll Vajdaság nagyobb határköréért, de nem szorgalmazza, hogy független állammá váljon. A szerb parlamentben elmondta az újságíróknak, hogy 1999-ben a Ligának volt egy programdokumentuma, amely a Vajdasági Köztársaságról szólt, ám az különbözött attól, amit most Dragan Veselinov javasol. A LSV nem irányzott elő független köztársaságot, hanem köztársaságot Szerbia keretein belül, s ez esetben Szerbia szövetségi állammá válna.
A demokraták Veselinov kezdeményezését nevetségesnek, a Szerb Haladó Párt tárgytalannak nevezte, a radikálisok pedig Boris Tadić államfőt tették felelőssé a "vajdasági szeparatizmus éledéséért”, s szerintük Vajdaság kérdé ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 274 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-28

A következő ötven évben is csökken majd a lakosság száma vidékünkön – Csantavérnek és Bajmoknak több mint ezerrel kevesebb lakosa van, mint tíz éve

Míg az elmúlt hetekben világra jött a bolygó hétmilliárdodik embere, s ennek kapcsán ismét felmerült a Föld túlnépesedésének kérdése, addig a szerbiai népszámlálási adatok semmi jóval sem kecsegtetnek. Ezen a tájon nem szaporodik a nép, évente ugyanis csaknem 35 000-rel vagyunk kevesebben. Ez naponta 95 főt jelent, s az elmúlt években többször hívták fel a figyelmet az illetékesek arra, hogy Vajdaságban a magyarok száma naponta 11-gyel csökken.

Nem okoztak meglepetést az idei népszámlálás adatai sem. A szakemberek szerint viszont ez még csak a kezdet, a következő fél évszázadban nem számíthatunk javulásra. Nem egyre többen, hanem eg ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 387 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-27

Dragan Veselinov belgrádi egyetemi tanár, volt politikus kijelentette, hogy Vajdaságnak köztársasági státus jár , erről pedig referendumot kell kiírni a jelenlegi tartományban, írja a Beta.
A vajdasági parlament már holnap kiírhatja a népszavazást, a vajdasági kormánynak pedig álláspontot kell kialakítania arról, hogy amikor támadás éri Vajdaság államiságát – a községek is rendelkeznek az államiság elemeivel -, növelni kell a követelések fokát, hangoztatta Veselinov a Vajdasági Klub nemkormányzati szervezet szervezésében tartott tanácskozáson. Mint hangoztatta: Vajdaság és Szerbia két állam. Minkét államnak legyen külön neve, a közös nevet pedig valakinek ki kell találnia. Az adó és a vám az illető államot illeti meg, s megállapodás kérdése, hogy mennyi adunk a közös kiadásokba, üzente Veselinov, aki a Đinđić-kormány minisztere volt.
Értékelése szerint a ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 292 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-27

Európa továbbra sem talált olyan megoldást szuverén adósságválságára, amely helyreállítaná a befektetői bizalmat - ismerte el az Európai Bizottság elnöke.
Egy portugáliai konferencián José Manuel Barroso újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy az európai gazdasági helyzet "igen aggasztó", és kormányzati integráció nélkül lehetetlen az euró megtartása.
Az Európai Bizottság szerdán az euróövezeti országok költségvetésének szorosabb ellenőrzését célzó jogszabályi indítványokat tett. Ezek szerint a közös pénzzel fizető országoknak lehetővé kellene tenniük, hogy a brüsszeli bizottság minden év október közepéig áttekinthesse a következő esztendőre szóló költségvetési tervezetüket, és változtatásokat javasolhasson, ha megítélése szerint azok nem illeszkednek az uniós költségvetési szabályokhoz.
Egy másik szabályozási javaslat & ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 229 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-27

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Hírforrások