Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.16.147.124 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » December » 3 » Tadić: a megoldás nem ideális, de szilárdan állok mögötte
8:26 PM
Tadić: a megoldás nem ideális, de szilárdan állok mögötte
"Elértük azt, ami ebben a pillanatban egyáltalán elérhető volt. Ezzel a megoldással egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett”, jelentette ki újságíróknak a Berlinben tartózkodó Boris Tadić elnök.
Tadić kiemelte, a megállapodást kizárólag az adminisztratív átkelőkkel kapcsolatos dokumentumként értelmezi és semmiképpen sem a határokról szóló megállapodásként, s újra elismételte, Szerbia soha nem fogja elismerni Koszovó függetlenségét.
Állításának alátámasztásául felhozta, hogy a tegnap éjszaka létrejött megállapodásban szó sincs Koszovó államiságának szimbólumairól, nincsenek tehát állami jelképek, nincsenek vámosok, akik ellátnák a vámvizsgálattal kapcsolatos teendőket, hanem csak megfigyelők vannak. Éppen ezért, fejtette ki a szerb elnök, azt várja a Koszovó északi részén élő szerbektől, hogy támogassák a megállapodást és ne akadályozzák annak alkalmazását. "Hiszem azt, hogy megteszik. Én ezt várom el és ezt követelem tőlük”, mondta Szerbia elnöke, aki a német újságíróknak sajnálatát fejezte ki, amiért a napokban német katonák is megsebesültek a koszovói szerbekkel folytatott összetűzésekben.
Csak az általános keretként működő eurointegráció oldhatja meg Nyugat-Balkán problémáit, jelentette ki ma Berlinben a szerb elnök.
Tadić az ellenzéki német szociáldemokrata párt, az SPD nemzetközi konferenciáján vesz részt. A vita során arra a kérdésre, hogy Szerbia és a Nyugat-Balkán többi országa miért akar csatlakozni az EU-hoz, Tadić, a régióban zajló korábbi összetűzésekre és háborúkra emlékeztetve azt mondta, azért, mert az EU "a béke projektuma, az egyike a legjobbaknak az emberiség történelme során”. (Blic/Vajdaságma)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 228 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  December 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírforrások