Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.142.197.212 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » December » 01
A vizsgált 183 ország közül Szerbia a 86. , Magyarország az 54. , Új-Zéland a legtisztább, Szomália és Észak-Korea a legátláthatatlanabb. A szervezet idén 183 országot állított rangsorba, ezeknek kétharmada kapott a tízből ötösnél alacsonyabb osztályzatot.

A korrupció továbbra is mélyen gyengíti a világ túl sok országát, egyes kormányok nem képesek megvédeni polgáraikat a korrupciótól, legyen szó közpénzek elsikkasztásáról, kenőpénzekről vagy titokban tartott döntések elfogadásáról - véli a Transparency International (TI). A berlini székhelyű nemzetközi civil szervezet csütörtökön tette közzé a korrupciós helyzetről szóló éves jelentését, amelyben hangsúlyozza, hogy az idei évet jellemző - sokszor a korrupció és a nehéz gazdasági helyzet által szított, az egész világra kiterjedő - tüntetések v ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 247 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Dec-01

Ingyenes adótanácsadásra is számíthatnak a vállalkozók annak az együttműködésnek köszönhetően, amely hat vajdasági civil szervezet és a Háló Vajdasági Fejlesztési Alap között jött létre.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 254 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Dec-01

Mind kevesebb a diák Észak–Bácskában is, ez a tanév azonban még nem hoz drasztikus változást az őszre nyíló középiskolai osztályok számával kapcsolatban. Ennek oka, hogy körülbelül ugyanannyi a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos, mint tavaly – hangzott el a szabadkai középiskolai igazgatók gyűlésén. A végzős nyolcadikosok pontos számával kapcsolatban egyeztetnek a szabadkai középiskolák a környező községek illetékeseivel is. Az igazgatók gyűlésén jelen volt többek között Ljubica Kiselički, a polgármester művelődéssel, oktatással és iskolahálózat–ésszerűsítéssel megbízott tanácsosa, Slobodan Čamprag, a város oktatási– és nevelési ügyekkel megbízott illetékese, továbbá a Magyar– és a Horvát Nemzeti Tanácsok képviselői.              ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Dec-01

A rendelkezés az ügyfelek védelmében született azzal a céllal, hogy a Magyarországon is gondokat okozó frankhitelektől védjék a polgárokat. A törvény ezen cikkelye azonban nem kizárólagos érvényű, megfelelő felvilágosítások mellett továbbra is dollárban, frankban vagy euróban vehetünk fel hitelt. Újdonság lesz az is, hogy a bank a hiteljóváhagyást megelőző középárfolyamon számítja majd a kamat összegét, tehát a hitel felvétele után már nem változtathat az árfolyamon. December 5–étől a hitelt felvevők jogai is kiszélesednek, például a törvény jóváhagyja, hogy a hitelmegegyezés vagy a hitelszámla megnyitása után 14 napon belül elálljanak szándékuktól. A bank ezért külön díjat nem számolhat fel.                     &n ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 206 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Dec-01

Hétfőn még tizenöten, szerda reggelre tizennyolcan, a délutáni alakuló közgyűlésre pedig már húszan döntöttek úgy, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi szervezetének tagjává válnak. „Ha belenézünk egy képviselőházi ülésbe, megállapíthatjuk, hogy a köztársasági parlament voltaképpen kong az ürességtől – egyedül a VMSZ képviselői azok, akik kitartóan, határozottan kiállnak a közös érdekek védelmében” – indokolta meg a helyi szervezet elnöke a párthoz való csatlakozást.

A szerémségi körzethez tartozik majd a VMSZ belgrádi irodája, s ennek köszönhetően a nyelvi akadályok problémáját is könnyen áthidalták, hiszen nem egy olyan szerémségi helyi szervezet van, ahol az asszimiláció hatására szerb nyelven folynak az ülések. A VMSZ belgrádi tagjai ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 258 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Dec-01

Megközelítőleg 200 milliméterrel kevesebb csapadék hullott az idén, mint amekkora a tavalyi átlag volt, és amennyiben rövid időn belül nem lesz eső, a vártnál kevesebb búza fog teremni jövőre – nyilatkozta a Magyar Szónak Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség mezőgazdasági kérdésekkel megbízott parlamenti képviselője. Szavai szerint a problémához járul az is, hogy idén – a 2011/12-es termelési évben – még kevesebb búzát vetettek a termelők, mint az előző évben.

– Már tavaly felhívtuk a közvélemény figyelmét arra, hogy az 500 ezer hektár körüli terület, amely be volt vetve búzával, nagyon kevés, az idén pedig mindössze 400 ezer hektárnyi területet vetettek be gabonával, ami viszont rendkívül kevés. Ha továbbra is ilyen marad az időjárás, akkor az állam jövőre gabonabehozatalra szorulhat – vetette fel a VMSZ parlamenti k&eacu ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 289 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Dec-01

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  December 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírforrások