Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.234.236.14 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » December » 4 » Tadić csak egy “igent” akar hallani a koszovói szerbektől
11:11 AM
Tadić csak egy “igent” akar hallani a koszovói szerbektől
Boris Tadić szerb elnök ma este Berlinből szólította fel a koszovói szerbeket, hogy fogadják el az észak-koszovói határátkelőkről született megállapodást. Az észak-koszovói községek képviselői viszont előbb az eredeti dokumentumot akarják látni, de máris gyanakvóak, úgy vélik, Szerbia "elismerte a koszovói határokat”.
"Szerintem a koszovói szerbeknek el kell fogadniuk ezt a megoldást. Én azt kérem, követelem, hogy fogadják el ezt a megoldást”, mondta Tadić újságíróknak Berlinben, tudósít a Beta.
A szerb elnök hozzátette, "nem csak a polgároktól, hanem mindenek előtt a koszovói szerbek vezetőitől várom el ezt a döntést, akik most nem bújhatnak el a polgárok mögé”. Tadić megjegyezte, ugyanez vonatkozik belgrádi politikai ellenfeleire is, akik most úgy vélik, erről a kérdésről a polgároknak kell dönteniük.
"Akkor nem lenne szükségünk kormányra, az országot irányító intézményrendszerre sem, hanem minden egyes kérdésben népszavazást írnánk ki, de egyetlen állam sem működhet így”, tette hozzá a szerb elnök, aki azt várja a koszovói szerbek vezetőitől, hogy "ne gátolják a tegnap elért megállapodás valóra váltását”.
Ugyanakkor Tadić kihangsúlyozta, Szerbia a megállapodásra kizárólag úgy tekint, mint amely az adminisztratív átkelők kérdését rendezi, de nem a határokról hoz döntést. "Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, s ezt a jövőben sem fogja megtenni”, szögezte le.     
                           ,
VajdaságMa
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 75 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  December 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírforrások