Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.133.147.252 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » December » 2 » Martonyi: Magyarország támogatja Szerbia EU-tagjelöltségét
1:57 PM
Martonyi: Magyarország támogatja Szerbia EU-tagjelöltségét
Magyarország nem lát okot arra, hogy az észak-koszovói helyzet miatt ellenezze Szerbia EU-tagjelöltségét - közölte Martonyi János csütörtökön Brüsszelben.

A magyar külügyek irányítója az uniós országok külügyminisztereinek tanácskozása után újságíróknak elmondta: az észak-koszovói feszült helyzet ugyan aggasztó, de Magyarország megítélése szerint ez még nem ok az Európai Bizottság azon javaslatának az elutasítására, hogy adják meg Szerbiának az EU-tagjelölti státust.

A magyar miniszter ugyanakkor emlékeztetett: a szerb parlament a jövő hétfőn szavaz a rehabilitációs törvényről, és a szerb EU-tagjelöltség magyar támogatása ennek a törvénynek a megszavazásától függ, addig a tagjelöltség magyar támogatása feltételes. A rehabilitációs törvény orvosolná a korábban elfogadott kárpótlási törvény hibáját, a törvényben ugyanis lényegében a magyarokat is érintő kollektív bűnösség elvét vették alapul.

Magyarország nem hívja haza teheráni nagykövetét, mert az lényegesen befolyásolná a kis létszámú diplomáciai képviselet működőképességét - mondta Martonyi János.

A magyar külügyek irányítója szintén az uniós országok külügyminisztereinek tanácskozása után elmondta: a megbeszélésen határozottan elítélték a teheráni brit nagykövetség elleni támadást. Több ország emiatt már haza is rendelte konzultációra teheráni nagykövetét, ám ez nagy létszámú nagykövetségek esetében nem érinti annyira a működőképességet - jegyezte meg Martonyi.

A magyar külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország ugyan nem rendeli haza teheráni nagykövetét, de megkülönböztetett figyelemmel kíséri a fejleményeket.


mti


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 257 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  December 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírforrások