Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.16.15.149 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » December » 8 » Két medence, fitnesz, irodák...
12:07 PM
Két medence, fitnesz, irodák...
Oliver Dulić: Minden megkezdett építkezést a jövőben befejeznek – A szabadkai Harcosok sorakozója lakótelepen épülő fedett uszoda építéséhez 2,5 ezer tonna betont, 500 tonna acélt és 5000 négyzetméternyi csempét használnak fel.

A szabadkai Harcosok sorakozója lakótelepen épülő fedett uszoda épületében két medence épül majd, egy 33x25 méter nagyságú, amelyet elsősorban a vízilabdázók és az úszók használnak majd, és egy 8x12,5 méter nagyságú, amelyet viszont azok vehetnek majd igénybe, akik úszni tanulnak – tudtuk meg Branislav Ćopić építészmérnöktől, annak a tervezőirodának a tulajdonosától, aki a fedett uszodát tervezte, és aki egyben az építést felügyelő szerv vezetője is.

Az épület 3683 négyzetméteren fekszik majd. Egy 250–260 férőhelyes lelátót terveztünk, konditermet, fitnesztermet és számos más tartalmat, mint például öltözőket, néhány irodát – magyarázta az építészmérnök. – A kiépítéshez 2,5 ezer tonna betont, 500 tonna acélt és 5000 négyzetméternyi csempét használunk fel – magyarázta a munkálatok hivatalos megnyitóján, amire szerdán került sor. Az építkezést már több mint két hete megkezdték. Az építkezésre ellátogatott Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke és Oliver Dulić környezetvédelmi miniszter is.

A tartományi kormány az elmúlt 5 évben több mint 6 milliárd dinárt ruházott be Szabadkán. Ezek a projektumok elsősorban a munkahelyteremtést vagy a gazdaság fejlesztését szolgálták. A jelenlegi építkezés közvetetten támogatja a gazdaságot azzal, hogy az építkezési szektort mozgatja, illetve gazdagítja a város kínálatát. A fedett uszoda kiépítésébe 535 millió dinárt ruháznak be, amelynek felét a tartományi, felét pedig a köztársasági költségvetésből különítik el – magyarázta Bojan Pajtić.*(MagzarSzó)

Oliver Dulić elmondta, a környezetvédelmi minisztérium már másfél éve megkezdte az építőipar támogatását.

Az első ilyen építkezés, amelyet támogattunk az a sétaerdei medencekoplexum volt. Az akkori becslések azt mutatták, hogy 530 millió dinár kell, hogy azt az objektumot teljes egészében be lehessen fejezni. De később kiderült, valójában ez a pénz csak az épület befejezésére elég, a berendezésre már nem futná belőle. Én voltam az, aki kértem, hogy álljon el a város ettől a beruházástól, hiszen az államnak jelen pillanatban nincs ennyi pénze. Kértem, hogy egy racionálisabb megoldást találjon arra, hogy Szabadkán végre megépülhessen egy fedett uszoda – emelte ki Oliver Dulić. Hozzátette, minden olyan építkezés, amit a korábbi években megkezdtek, így a sétaerdei medence is, a jövőben felépül.

A Harcosok sorakozója lakótelepen most megkezdett uszoda az ígéretek szerint májusig elkészül. Slavko Parać, a városi képviselő-testület elnöke kiemelte, a munkálatokat az SMB Konzorcium végzi, amelyet az SMB-gradnja, az Expres-servis és a Jedinstvo vállalat alkot.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 434 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  December 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Hírforrások