Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.133.160.14 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Augusztus » 27 » Pénteki rövid hírösszefoglaló - külföld
10:13 PM
Pénteki rövid hírösszefoglaló - külföld
Öngyilkos merénylő robbantott a nigériai főváros ENSZ-képviseleténél. A támadó robbanószerrel megrakott gépkocsijával két kapun áthajtva jutott az épület közvetlen közelébe, ahol a jármű felrobbant, legalább 18 ember halálát okozva. A támadást egy radikális muzulmán szekta vállalta magára.

Brit harci repülőgépek katonai célpontokat támadtak pénteken Moammer Kadhafi szülővárosában, a Kadhafihoz hű haderő pedig Tripoli repülőterét ágyúzta. Legalább egy repülőgép kigyulladt. A külföldiek magyar irányítással menekülnek az ország fővárosából.

Lemondott a japán miniszterelnök. Kan Naoto döntése nem váratlan, a 64 éves politikust - aki tavaly június óta vezeti a kabinetet - kemény bírálatok érték amiatt, hogy kormánya nem képes megbirkózni az országot egyszerre sújtó három csapás, a földrengés, a szökőár és az atomkatasztrófa következményeivel.

A fukushimai atombaleset óta először láthatták otthonaikat az erőmű három kilométeres körzetéből kitelepített lakók. A japán hatóságok nagyjából 150 helyinek engedélyezték, hogy sugárzástól védő öltözetben felkeresse otthonát. Öt órájuk volt arra, hogy összeszedjék legszükségesebb holmijukat és felkeressék rokonaik sírját.

Az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetsége szerint is megverték Malina Hedviget, bár eltúlozta sérüléseit, hogy foglalkozzanak vele – ez derül ki abból a táviratból, melyet diplomáciai jelentéseket kiszivárogtató WikiLeaks portál hozott nyilvánosságra.

Több mint ötven ember meghalt, amikor maszkos fegyveresek támadtak meg egy kaszinót Mexikóban. Először lövöldözni kezdtek, majd fel is gyújtották az épületet.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 290 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

«  Augusztus 2011  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Hírforrások